T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Namık Kemal Anadolu Lisesi

NAMIK KEMAL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ 8. TÜYAP KARADENİZ KİTAP FUARINI ZİYARET ETTİ.

Bu yıl 8. kez düzenlenen TÜYAP Karadeniz kitap fuarını öğrencilerimiz ziyaret etti.  Müdür yardımcımız Ali Atalay ve Felsefe öğretmenimiz Azime Kurak eşliğinde fuarı ziyaret eden öğrencilerimiz yazarlarla tanışma ve yeni yayınlanan kitapları tanıma imkânı buldu.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni yazar Celalettin Tutkun’un da konuşmacı olarak yer aldığı Samsun Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen “Yazar olmanın sorumlulukları” konulu paneli de izleyen öğrencilerimiz faydalı bilgiler edinme imkânı buldu. Panele Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Yazar Adnan Öz ve Yazar Doğan Kan da konuşmacı olarak katıldı.

Fuarı ziyaret eden öğrencilerimiz: Her yıl düzenli olarak yapılan, okurların yazarlar ile tanışma ve sohbet etme imkânı bulduğu; yapılan farklı etkinlik ve söyleşilerle her yıl zenginleşerek devam eden TÜYAP kitap fuarını ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler. 

 

ÖĞRENCİLERİMİZ KADIN YAZAR OLMAK KONULU SÖYLEŞİYİ İZLEDİLER

Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri 8. TÜYAP Karadeniz kitap fuarı etkinlikleri çerçevesinde, “Kadın Yazar Olmak” konulu söyleşiye katıldı. Söyleşi TÜYAP 19 Mayıs Salonunda gerçekleştirildi. Kadın yazarların katıldığı söyleşide Bengül Alkan moderatör olarak görev yaptı. Eğitimci yazar Bilsen Şahin ve Melek Başkan ile yazar Hilal Genç ve şair Tuba Devrim kadın yazar olmanın getirdiği bireysel ve toplumsal konulara konuşmalarında yer verdiler. Söyleşi sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan kadın yazarlar bilgi, tecrübe ve eserlerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

09-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.10.2023 - Güncelleme: 09.10.2023 09:33 - Görüntülenme: 220
  Beğen | 2  kişi beğendi